Het is altijd feest in het brein van Jeff Goldblum

Door ANP, zondag 17 november 2019 07:23, bron: ANP

In zijn nieuwe programma The World According To Jeff Goldblum gaat de presentator op zoek naar de verhalen achter alledaagse dingen. Volgens de Amerikaanse acteur zit in elk onderwerp wel iets interessants, want: "wij mensen weten veel, maar tegelijkertijd ook veel niet."

Het idee voor de serie werd geboren toen de acteur in 2017 gastpresentator was van National Geographics docureeks Explorer, zo vertelt hij aan BuzzE. "Daarna hebben we het weleens gehad over een soortgelijk format, maar dan één waar ik mijn eigen draai aan kon geven."

De kans kwam sneller dan Goldblum verwachtte, met de komst streamingplatform Disney+. "Ik was meteen geïnteresseerd, maar wel als ik het persoonlijk en spontaan kon maken. Dat heb ik ze ook gezegd: ik wil geen teksten opdreunen, maar gesprekken aangaan. Ik wil niet dat ik moet doen alsof ik verstand van zaken heb. Ik wil niet de leraar zijn, maar er samen met de kijker iets van opsteken.

IJs en sneakers

In de serie duikt de 67-jarige in de werelden van onder meer tatoeages, ijs, fietsen en sneakers. Goldblum vond overal een boeiend verhaal. "Mijn mentor zei altijd: je bent als acteur maar zo interessant als dat je zelf geïnteresseerd bent in anderen. Voor mij is dat niet moeilijk: het is altijd feest in dat brein van mij, ik vind alles fascinerend."

De presentator ging voor de serie ook fysieke uitdagingen aan. "Laat ik eerlijk zijn: ik ben absoluut geen ‘daredevil’", lacht hij. "Voor de aflevering over zwembaden ging ik naar een wildwaterbaan, voor die over fietsen reed ik een parcours op een crossfiets. En dat waren voor mij al vrij heftige zaken."

Jeff Goldblum-tattoo

Na zo’n veertig jaar in Hollywood is Goldblum een bekend gezicht. De Jurassic Park-ster komt tijdens het filmen op locatie dan ook geregeld fans tegen. Bijvoorbeeld tijdens de episode over tatoeages, waar hij een evenement bezoekt waarop een flink aantal mensen een Jeff Goldblum-tattoo laat zetten. "Dat gaat wel ver ja, maar de fans zijn meestal heel lief. En ze realiseren zich al snel dat ik juist interesse heb in hun verhaal, en in het onderwerp van de aflevering. Daardoor worden het toch oprechte gesprekken."

Natuurlijk ontkwam de acteur desalniettemin niet aan één ding: selfies. "Die willen ze allemaal, maar ik vind het eigenlijk wel leuk. Ik check zelfs altijd daarna Instagram om te kijken of ze de foto hebben gedeeld en wat ze erbij hebben gezet. Ze lijken gelukkig altijd wel tevreden."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren