Ruim 1,7 miljoen kijkers zien intocht Sinterklaas

Door ANP, zondag 17 november 2019 08:08, bron: ANP

De intocht van Sinterklaas zaterdagmiddag in Apeldoorn heeft ruim 1,7 miljoen tv-kijkers getrokken. Daarmee behoort de speciale uitzending van het Sinterklaasjournaal tot de top 3 van best bekeken tv-programma's van de zaterdag. De kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Noord-Ierland trok met bijna 2,6 miljoen tv-kijkers het grootste publiek, blijkt uit cijfers van de stichting Kijkonderzoek.

Vorig jaar, toen de sint met zijn pieten in Zaanstad aankwam, stemden bijna 1,9 miljoen kijkers op de tv-registratie af. Het reguliere Sinterklaasjournaal om 18.00 uur wist 570.000 kijkers aan zich te binden.

Sinterklaas en zijn zwarte pieten arriveerden aan het begin van de middag op het Stationsplein in Apeldoorn. Dit keer kwamen zij niet zoals gebruikelijk met Pakjesboot 12, maar met een stoomtrein. Het Apeldoorns Kanaal bleek namelijk te klein voor de boot.

Voor het eerst dit jaar waren alleen roetveegpieten te zien bij de landelijke intocht. De burgemeester van Apeldoorn noemde de landelijke intocht in haar stad "een fantastisch feest". Ongeveer 25.000 mensen stonden langs de route.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren