Herman Finkers ontvangt Blijvend Applaus Prijs

Door ANP, zondag 17 november 2019 16:29, bron: ANP

Herman Finkers heeft zondagmiddag de Blijvend Applaus Prijs 2019 in ontvangst genomen. De cabaretier kreeg de cabaret- en kleinkunstprijs in theater De Kleine Komedie in Amsterdam uit handen van regisseur Johan Nijenhuis.

De prijs, die bestaat uit een bronzen sculptuur en 5000 euro, is een erkenning voor het hele oeuvre van Finkers. "Een podiumkunstenaar lauweren om zijn of haar unieke bijdragen aan het Nederlands theater, hoeft niet altijd moeilijk te zijn. Natuurlijk kan de driekoppige jury het bijna gebruikelijke betoog afsteken dat het lastig was, appels en peren vergelijken en dat de stemmen staakten. Maar dat was in het geheel niet het geval. Het was vanaf het begin helder en unaniem: Herman Finkers", aldus het juryrapport. De prijs werd dit jaar voor de negende keer uitgereikt.

Finkers werd vanwege het winnen van de prijs begin deze maand uitgenodigd op Paleis Noordeinde voor de halfjaarlijkse uitblinkerslunch met het koningspaar. Samen met onder anderen songfestivalwinnaar Duncan Laurence, presentator en winnaar van de Ere-Zilveren Nipkowschijf Jeroen Pauw, Liverpool-voetballer Virgil van Dijk stond hij op de gastenlijst.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten