Clive Owen als Bill Clinton in American Crime Story

Door ANP, maandag 18 november 2019 02:46, bron: ANP

Clive Owen is gecast als Bill Clinton voor het nieuwe seizoen van American Crime Story. De affaire van de oud-president met Monica Lewinsky en alle politieke gevolgen van dien staan centraal in de derde reeks van de serie.

Dramaserie American Crime Story gaat ieder seizoen over een andere bekende misdaadzaak uit de recente Amerikaanse geschiedenis. Eerder werden daarin de rechtszaak van O.J. Simpson en de moord op Gianni Versace belicht.

Volgens de makers zal de reeks over Clinton en Lewinsky, die de titel Impeachment heeft, onder meer kijken naar de manier waarop Lewinsky en andere vrouwen behandeld zijn toen de zaak speelde. Lewinsky gaat aan de slag als consultant van de show. Bill Clinton is niet betrokken bij het project.

De serie wordt in het najaar van 2020 uitgezonden, wat zender Fx bij de bekendmaking deze zomer op commentaar kwam te staan. Critici noemden het niet verantwoord de affaire zo prominent in de spotlights te zetten tijdens de komende presidentsverkiezingen in de VS.

Actrice Beanie Feldstein gaat Monica Lewinsky spelen in de serie, Sarah Paulson kruipt in de huid van Linda Tripp, de vrouw die gesprekken van Lewinsky over haar affaire met de president stiekem opnam.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren