Jon Voight krijgt National Medal of Arts

Door ANP, maandag 18 november 2019 04:08, bron: ANP

De Amerikaanse president Donald Trump heeft acteur Jon Voight de National Medal of Arts toegekend. Dat is de hoogste onderscheiding die een artiest kan ontvangen van de Amerikaanse overheid.

De prestigieuze prijs werd tussen 1985 en 2015 jaarlijks uitgereikt, dit is de eerste keer dat Trump deelneemt aan de traditie. Tijdens de bijbehorende ceremonie donderdag krijgen ook countryzangeres Alison Krauss and schrijver James Patterson een medaille omgehangen.

Het Witte Huis verklaart in een statement over Voight: "Hij heeft ons inzicht gegeven in de rijkdom van het menselijke brein en hart, en pakte daarmee het publiek in. Hij heeft als acteur het bijzondere vermogen om erg complexe personages te portretteren."

De 80-jarige vader van Angelina Jolie is één van de weinige Hollywoodsterren die uitgesproken aanhanger is van Trump. Hij laat op social media geregeld zijn steun aan het Amerikaanse staatshoofd blijken. Eerder dit jaar noemde hij Trump daarbij nog "de beste president sinds Abraham Lincoln".
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten