logo songteksten.net

Peppers schreven zeventig liedjes voor album

(Novum) - De Red Hot Chili Peppers heeft de afgelopen jaren geen gebrek gehad aan inspiratie. De Amerikaanse rockband schreef voor het nieuwe album I'm With You maar liefst zeventig nummers. Daarvan kwamen er uiteindelijk slechts veertien op de cd terecht.

Toch haalden niet de beste liedjes het album, laat bassist Flea aan de BBC weten. "We vonden het belangrijker dat ieder nummer op de cd een eigen karakter heeft", zegt hij. Zo moeten fans niet denken dat de eerste single The Adventures of Rain Dance Maggie een voorproefje is voor het hele schijfje.

"Ik hou van het liedje. Het is cool, simpel, funky maar wel heel anders. Geen enkel ander nummer op het album klinkt zoals dit nummer", legt Flea uit. Volgens hem is dat behoorlijk gewaagd. "Alle andere nummers klinken zo anders."

Het nieuwe album van de Red Hot Chili Peppers moet op 30 augustus in de schappen liggen. De band wilde de cd eerst de opmerkelijke titel Dr Johnny Skinz's Disproportionately Rambunctious Polar Express Machine-head meegeven, maar daar zag het toch van af. Het makkelijkere I'm With You is de opvolger van Stadium Arcadium uit 2006.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren