logo songteksten.net

Kylie Jenner miljardair door verkoop aandelen beautymerk

Kylie Jenner, oprichter van het cosmeticabedrijf Kylie Cosmetics, kan het woord miljardair aan haar cv toevoegen, nu ze in zaken gaat met cosmeticabedrijf Coty. Dit bedrijf krijgt voor 600 miljoen dollar een aandeel van 51 procent in Kylies beautymerk, waardoor de 22-jarige in een klap het rijkste lid van de Kardashian-Jenner-familie wordt.

"Kylie is een hedendaags icoon, met een geweldig gevoel voor de consument van schoonheidsproducten", zei Peter Harf, de voorzitter van de raad van bestuur van Coty.

"Wij geloven in het potentieel van een gezamenlijke ontwikkeling van beautyproducten, wereldwijd." Het contract wordt volgend jaar formeel gesloten.

Actieve rol

Coty spreekt van een 'partnership' en benadrukt dat Kylie een actieve rol blijft spelen in het ontwerpen van nieuwe producten. Ze blijft het gezicht van haar merk.

Ook de financiƫle man van Coty heeft veel vertrouwen in de transactie. "Kylie heeft een ongekend bereik op sociale media onder de consumenten van de Z-generatie", zei de CFO. "Ze heeft 270 miljoen volgers. Met een enkel bericht bereikt ze meer dan twee keer zoveel mensen als er ieder jaar naar de Super Bowl kijken".

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren