logo songteksten.net

Enorme sterrenregen voor Loes Luca-film Mi Vida

De nieuwe film Mi Vida, met in de hoofdrol Loes Luca, is donderdag door de critici onthaald met een sterrenregen. Grote kranten als NRC, Volkskrant, Telegraaf en Trouw geven vier sterren aan de tragikomedie van regisseur Norbert ter Hall en scenarist Roos Ouwehand. Ook televisiegidsen als Tros Kompas en Filmtotaal geven dezelfde hoge beoordeling.

De recensenten prijzen het ingetogen spel van Luca. Mi Vida vertelt over de 65-jarige kapster Lou (Loes) die een heimelijke droom koestert: ze zou wel in Spanje willen wonen. Maar ze voelt zich schuldig tegenover haar kinderen en kleinkinderen en besluit genoegen te nemen met een cursus Spaans in Cádiz. In de gastvrije stad aan zee kan ze haar zorgende rol loslaten en over haar toekomst nadenken.

Het is de eerste grote hoofdrol van Loes Luca in een speelfilm, na kleinere rollen in hits als Ja zuster, nee zuster en Huisvrouwen bestaan niet. Andere rollen worden gespeeld door de Spaanse actrice Elvira Mínguez en door Anniek Pheifer, Mark Kraan en Loïc Bellemans. Het script is speciaal voor Loes geschreven door Roos Ouwehand.

Mi Vida draait vanaf donderdag in 86 Nederlandse bioscopen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren