logo songteksten.net

Simon Fuller klaagt producenten X Factor VS aan

(Novum) - Simon Fuller sleept de producenten van de Amerikaanse X Factor voor de rechter. De 51-jarige Fuller, bedenker van American Idol, beweert dat producent Fremantlemedia en televisiezender Fox een overeenkomst uit 2005 hebben geschonden.

Fuller stelt dat hem een functie als uitvoerend producent was beloofd bij de Amerikaanse X Factor. Volgens Fox en Fremantlemedia is Fuller echter 'niet ingehuurd en heeft hij ook geen werkzaamheden verricht' voor de show, schrijft BBC. "Deze aanklacht is nergens op gebaseerd", zegt een woordvoerder van de aangeklaagden.

De aanklacht van Fuller volgt op een conflict dat hij jaren geleden had met Simon Cowell, de bedenker van X Factor. Fuller klaagde Cowell aan omdat hij vond dat X Factor te veel op American Idol leek. De twee bereikten in 2005 een overeenkomst, waarbij onder meer werd afgesproken dat X Factor niet voor 2011 in Amerika op de buis mocht komen. Verder zou Fuller als uitvoerend producent worden verbonden aan de Amerikaanse X Factor.

"Ondanks deze duidelijke overeenkomst is de tegenpartij zijn verplichtingen niet nagekomen", staat in de aanklacht. X Factor komt in de Verenigde Staten voor het eerst op 21 september op televisie. Simon Cowell is een van de juryleden.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren