logo songteksten.net

Halina Reijn gekroond tot Vrouw van het Jaar 2019

De Nederlandse uitgave van het tijdschrift Harper's Bazaar heeft Halina Reijn uitgeroepen tot Woman of the Year 2019. Volgens de jury komt deze prijs Reijn toe vanwege haar vele prestaties in de nationale en internationale film-en theaterwereld. De actrice maakte dit jaar haar debuut als regisseur met de film Instinct. Halina liet via Instagram weten zeer vereerd te zijn met haar prijs.

"Reijns carrière kent talloze hoogtepunten waaronder haar rollen in Het Temmen van de Feeks, Nora, Hedda Gabler, Rouw Siert Electra, Maria Stuart en La Voix Humaine. Grote prijzen als een Colombina, een Gouden Kalf, de Courbois-parel, de Theo d'Or, de Theo Mann-Bouwmeesterring, bekronen haar werk," luidde het oordeel van de jury over de winnares.

Halina kreeg de award uitgereikt door Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib. "Het is een hele eer om de Woman of The Year Award 2019 in ontvangst te nemen. Regisseren is een droom die uitkomt. Ik vond het vanaf de eerste draaidag magisch. Het voelt als thuiskomen, maar ook wel spannend. Deze award is vooral een ode aan alle vrouwen die proberen hun dromen te verwezenlijken."

Andere winnaressen waren Igone de Jongh (Oeuvre Award), mode-ontwerpster Iris van Herpen (Internationaal Award), dichter Radna Fabias (Opkomend Talent Award), Janneke Niessen (Business Award) en Adelheid Roosen (Publieksprijs).

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren