logo songteksten.net

'Arie Ribbens heeft niet lang meer te leven'

Het gaat erg slecht met Arie Ribbens. De 82-jarige zanger wordt door de thuiszorg verpleegd en komt niet meer buiten. Zijn vrouw Cea vertelt in De Telegraaf dat haar echtgenoot de begrafenis al heeft voorbereid en niet lang meer heeft.

De zanger is erg teruggetrokken. "Hij praat er niet veel over", zegt Cea. "Er gaat wel meer in hem om dan hij vertelt, maar dat houdt hij voor zichzelf. Misschien wel om mij te sparen."

Ribbens was de afgelopen jaren vaker erg ziek, maar sinds vorige maand is zijn situatie erg verslechterd. "Hij is natuurlijk al veel eerder heel erg ziek geweest, maar twee jaar geleden kreeg hij als door een wonder nog een hele opleving. Maar deze keer, nu is er niets meer aan te doen. Hij is te zwak voor welke ingreep dan ook, zijn nieren functioneren nauwelijks nog en elke maand, week of dag kan het gewoon afgelopen zijn. Dat is de realiteit en die mag iedereen weten. Voor hem is het belangrijk dat ik me niet verstop en de fans die informeren hoe het met hem gaat gewoon vertel hoe het ermee is. En nee, dat is dus niet best."

Het koppel, dat al 19 jaar samen is, probeert het beste te maken van de situatie. "Ik probeer elke dag met z'n twee├źn een feestje te maken. Dat hebben we altijd gedaan en dat moet zolang mogelijk zo blijven. Alles waar hij trek in heeft, dat haal ik meteen." De zanger kijkt volgens zijn vrouw met veel dankbaarheid terug op zijn successen en hun leven samen. "Elk jaar hebben we onze trouwdag gevierd, maar dit jaar was hij daar in mei te ziek voor. Daarom vieren we nu elke dag de liefde. Zolang als dat kan."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren