logo songteksten.net

Emmy-winnaar Hans Pool was beeldje even kwijt

Regisseur Hans Pool was zo verbouwereerd door de winst van een International Emmy Award dat hij het beeldje zelfs even kwijt was. Dat vertelt de filmmaker die maandag de prijs won voor beste documentaire voor zijn film Bellingcat - Truth in a Post-Truth World in de 538 Ochtendshow van Frank Dane.

Hans, die de uitreiking in New York bijwoonde, had niet verwacht dat hij zou winnen en had daarom behoorlijk diep in het glaasje gekeken. "Ik had het helemaal niet verwacht en opeens hoorde ik dat we gewonnen hadden", vertelde hij dinsdagochtend na afloop. "Ik had al ongelooflijk veel gedronken en moeite met naar het podium te komen." De toespraak liet de regisseur maar over aan de producent van de documentaire. "Ik was zo verbouwereerd dat ik bijna niets meer kon zeggen."

Hij nam de Emmy mee en liet hem in een onbewaakt moment op een tafel staan. "Ik ging even een biertje halen en toen ik terugkwam was alles weg." Het beeldje was 20 minuten onvindbaar, maar werd gelukkig gevonden in een kistje bij de garderobe. Hans verliest zijn Emmy niet meer uit het oog. "Nu lig ik in bed met de Emmy in zicht."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren