Rod Stewart tot erelid van modeltreinclub benoemd

Door ANP, dinsdag 26 november 2019 12:49, bron: ANP

Zanger Rod Stewart werd in mei de held van de Market Deeping Model Railway Club omdat hij 10.000 pond had gedoneerd voor de heropbouw van een tentoonstelling die op een avond door vier tieners was verwoest. Inmiddels rijden de treintjes weer en daarom werd de 74-jarige artiest maandagavond in The One Show op de BBC geëerd met een speciale benoeming tot erelid van de modeltreinclub.

De voorzitter van de club, Peter Davis, overhandigde Rod een speciale plaquette ter ere van zijn erelidmaatschap en een shirt van de club met zijn eigen naam erop. "Het geld van Rod zorgde er niet alleen voor dat wij weer verder konden, het veranderde ook het leven van veel mensen binnen de club", aldus Davis. Daarnaast werkt de club volgens hem nu ook samen met een organisatie die kinderen steunt die kampen met cerebrale parese, een aandoening waardoor ze moeite hebben met bewegen.

Sir Rod vertelde in de show dat hij al van modeltreintjes hield toen hij klein was. "Al vanaf het moment dat mijn vader mij een gitaar gaf voor Kerstmis in plaats van de modeltrein die ik wilde", grapte hij. Eerder deze maand stond hij ook al op de cover van het tijdschrift Railway Modeller. De zanger vertelde daarin over zijn eigen modeltreinstad waar hij al 23 jaar aan werkt.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren