logo songteksten.net

Martin Buitenhuis wachtte op inspiratie

(Novum) - Martin Buitenhuis gooide na de dood van twee voor hem belangrijke personen alle liedjes voor de nieuwe plaat Leef! in de prullenbak. De Van Dik Hout-zanger verloor bijna twee jaar geleden zijn vader. Ook de vriendin van bandlid Ben Kribben overleed.

"Ik ben gaan wachten", vertelt Buitenhuis in Nieuwe Revu. "Totdat de inspiratie voor nieuwe nummers kwam. De liedjes die we al hadden geschreven, heb ik weggegooid." Hij kreeg het vertrouwen van de platenmaatschappij voor zijn nieuwe aanpak. "Ik wilde een ode aan het leven schrijven. Aan vriendschap, aan muziek."

De zanger moest naar eigen zeggen lang wachten op inspiratie. "Ik heb af en toe de gitaar gepakt, en weer weggezet. Ik begon 'm wel te knijpen. Als je de boel zo op zijn kop zet, moet je wel met iets goeds komen natuurlijk."

Toen gitarist Dave voor het eerst een nummer schreef, kwam Buitenhuis los. "Toen ik zijn demo hoorde, is het begonnen. Ik had meteen de tekst voor het nummer We Gaan Door. En binnen drie weken had ik de rest. Ik was bang om te gaan slapen, misschien zou het de volgende ochtend weg zijn", vertelt de zanger. "Met koffie en wijn heb ik doorgewerkt. Ik ben zelfs bijna weer gaan roken."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren