logo songteksten.net

Jeroen Kramer wil programma over Nederlandse grenzen maken

Zanger en oud-Klokhuis-presentator Jeroen Kramer wil graag een programmareeks maken over de Nederlandse grenzen. Dat stelde hij donderdag in een interview op NPO Radio 2.

"Ik zou heel graag een programma willen maken over de geschiedenis van onze landsgrenzen", vertelde hij presentatrice Caroline Borgers. "Dat is een ontzettend leuk onderwerp. Onze grenzen hebben heel veel rare vormen en kronkels, en bij elke kronkel hoort een verhaal dat nog nooit echt verteld is."

Kramer werd bij veel kijkers bekend als gezicht van Het Klokhuis en het Sinterklaasjournaal, waar hij als razende reporter Dieuwertje Blok bijstaat. Maar de laatste tijd probeert hij weer meer voet aan de grond te krijgen als zanger. "Ik word er heel erg blij van, het is heel heilzaam om liedjes te maken", legt hij uit.

Zijn vrouw overleed twee jaar geleden, daarna stond het hoofd van Kramer lange tijd niet naar optreden. "Maar ik ben het toch weer gaan doen, ook als onderdeel van het verwerkingsproces." Het is echter lastig om voet aan de grond te krijgen als zanger, vertelt hij. "Ik heb in de grote theaters gestaan, maar daar kwam te weinig publiek op af. Nu doe ik huiskamerconcerten, dat bevalt ontzettend goed. Het is ook veel leuker; het publiek zit bijna op je schoot, je hebt alleen een microfoon, geen theatrale effecten. Ik denk oprecht dat ook Sting of Mick Jagger dit de leukste manier van spelen vinden."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren