logo songteksten.net

Van der Vorst wil persoonlijk excuses maken aan Villa-kandidaat

Peter van der Vorst wil de vrouwelijke kandidaat van De Villa graag persoonlijk zijn excuses aanbieden voor grensoverschrijdend gedrag in het programma.. Dat zei de Directeur Content van RTL in het programma #BOOS van Tim Hofman dat sinds donderdag op YouTube te zien is. Een woordvoerder van RTL laat desgevraagd weten dat er al pogingen zijn gedaan om contact met haar te zoeken, maar dat ze vooralsnog niet heeft gereageerd.

De deelneemster, die onherkenbaar in beeld wilde komen, werd in het datingprogramma door een mannelijke kandidaat betast terwijl ze in beschonken toestand op bed lag. Ze vertelde in #BOOS dat ze geen excuses had gekregen voor zijn grensoverschrijdende gedrag van zowel RTL als producent Blue Circle. Hofman confronteerde Van der Vorst daarmee. Hij verontschuldigde zich voor de "major fuck-up" en liet weten haar graag persoonlijk nog te willen spreken.

De kandidate stelde daarnaast dat de man in kwestie door de producenten werd aangespoord om naar haar toe te gaan. "Ik weet gewoon zeker dat ze hem hebben gestuurd zodat ze tv konden maken." Ook zou producent Blue Circle op de hoogte zijn van het feit dat ze in het verleden al is aangerand. "Ze wisten dat ik emotionele schade heb opgelopen. Blijkbaar vonden ze het alsnog een goed idee."

Onderzoek

Vorige week haalde RTL De Villa per direct van de buis. Ook wordt een onafhankelijk intern onderzoek gestart en is een aantal mensen op non-actief gesteld. "We zijn ons dood geschrokken en ik bied mijn excuses aan aan alle betrokkenen. Wat er is gebeurd, is onvergeeflijk. Er zijn ethische grenzen overschreden in het productieproces, maar ook bij ons intern. Dat kunnen we op geen enkele wijze tolereren. Deelnemers zijn aangezet om over hun grenzen heen te gaan en hebben zich onveilig gevoeld", liet Van der Vorst eerder al weten.

Ook Blue Circle reageerde geschokt. "Wij zijn enorm geschrokken van alle reacties naar aanleiding van het RTL5-programma De Villa", zei Georgette Schlick, CEO van Fremantle Nederland waar Blue Circle onder valt, eerder in een verklaring. "Inmiddels hebben wij samen met RTL met de betrokken kandidaten gesproken en is duidelijk geworden dat er fouten zijn gemaakt. Zowel bij ons als bij de zender. Het mag duidelijk zijn dat wij als producent nooit de intentie hebben gehad een programma te maken waarbij wij deelnemers beschadigen."

Andere zogenoemde 'guilty pleasure'-programma's als Tempation Island en Love Island worden voorlopig ook niet uitgezonden. Ook daarvan wordt de productie onderzocht.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren